סופגניות בננה בקינמון
שילוב מצוין של סופגנייה בטעם וניל־בננה עם מעטה סוכר וקינמון.
- 1 גביע (500 גרם) בלילה למיני סופגניות "השף הלבן"
- 2 כוסות + 2 כפות (270 גרם) קמח תופח (או קמח רב תכליתי + 2 כפיות אבקת אפייה)
- 4 ביצים גדולות
- 1 בננה בינונית בשלה קצוצה לקוביות קטנות
- 2 שקיקים סוכר וניל
- לציפוי: ⅔ כוס סוכר + 2 כפיות קינמון טחון
- שמן לטיגון עמוק
-
01.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
-
02.
בקערה גדולה מערבלים יחד בלילה לסופגניות, קמח, ביצים וסוכר וניל. מוסיפים את הבננה הקצוצה ומערבבים בכף. מערבבים את הסוכר עם הקינמון בצלחת שטוחה גדולה.
-
03.
בודקים שהשמן חם דיו (מנטפים מעט מהתערובת - אם עולות בועות רבות, השמן חם דיו). יוצקים כפות מהבלילה לשמן החם (נעזרים בכף נוספת כדי להחליק את התערובת לתוך השמן, או משתמשים בכף קפיצית קטנה בקוטר 4 או 3 ס"מ). מטגנים במשך כ־2 דקות מכל צד עד שהסופגניות מקבלות גוון שחום יפה. מנמיכים את הלהבה אחרי מחזור הטיגון הראשון, כדי להבטיח שהסופגניות לא ישחימו מהר מדי, לפני שהפנים עשוי.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את הסופגניות מהשמן בכף מחוררת ומגלגלים מייד בתערובת סוכר הקינמון כדי לצפותן מכל עבריהן. מגישים את הסופגניות כשהן חמות או פושרות.טיפ: אל תצופפו את הסופגניות - כשיש להן מספיק מקום בסיר הן מתהפכות מעצמן בשמן החם.