סלמון בתנור ברוטב חרדל דיז'ון ודבש

לאוהבי הדגים, הסלמון הוא דג חגיגי שגם ילדים אוהבים, הוא קל להכנה, סופג טעמים, רך ועסיסי. סלמון בתנור ניתן להכין ברטבים שונים, הוא מצוין ברוטב שום ועשבי תיבול, עם ציפוי פריך של פירורי מצה או ללא ציפוי, ברוטב חרדל דיז'ון ודבש. את הסלמון אופים רק 20-15 דקות בתנור אחרי שמרחנו כל נתח בדבש, חרדל, שום, שמן זית, מיץ לימון ומלח והבשר הרך שלו נימוח וורדרד. זו מנה שנראית מאוד חגיגית, אך למעשה ההכנה והאפייה קצרות ודורשות מעט מאוד עבודה ומצרכים. 

צמחוני: פטריות ממולאות

מנה יפה וטעימה, שבניגוד למראה הנהדר שלה, שנראה מושקע ומסובך, היא פשוטה וקלה להכנה. פטריות ממולאות מתאימות כמנת פתיחה או כמנה עיקרית, ולצורך כך כדאי להשתמש בפטריות גדולות. ניתן למלא פטריות פורטבלו במגוון מרכיבים כמו מילוי של קינואה וצנוברים או אגוזים טחונים, בצל ועשבי תיבול. את הפטריות לארוחת החג בפסח ממלאים במילוי שבחרתם, ניתן להוסיף גם פירורי מצה מעל המילוי, כך נוצרת שכבה פריכה, ולאפות בחום בינוני כ-15 דקות. 

קדירת צלי מחממת

התבשיל הזה מעניק תחושת חמימות, ביתיות וחגיגיות. לכן הוא מתאים כל כך לארוחת חג הפסח. אין צורך להיות מומחים כדי להצליח להכין את המתכון הנהדר הזה. הנה כמה הנחיות שיסייעו לכם להניח על שולחן החג קדירה מהבילה, ריחנית ועסיסית. הבשר המתאים לקדירת צלי לרוב הוא נתח כתף, שייטל או נתח אחר שהקצב ימליץ לכם לצורך כך, חתוך לקוביות בגודל אחיד. את הבשר, שחשוב שיהיה בטמפרטורת החדר, צורבים קלות על המחבת מכל צדדיו. אחרי שהוצאתם את הבשר, תכניסו לאותה המחבת שבה יש את מיצי הבשר, ירקות שורש לפי בחירתכם, כמו שום, בצל, כרישה, גזר, ארטישוק ירושלמי וכל ירק נוסף שתרצו. כך הטעמים נשארים ומשביחים את טעמה של המנה. לאותה מחבת ניתן להוסיף יין אדום, ציר בקר או ציר עוף. את כל המרכיבים, כולל הבשר, תבלינים ועשבי תיבול, מעבירים לקדירה או לתבנית, ומכניסים לתנור לשלוש שעות לפחות בחום של 160-150 מעלות. הריח הנהדר יתפשט במהרה בבית וילווה אתכם במהלך קריאת ההגדה. 

עוף בלימון ודבש

מנה חגיגית, קלה להכנה, אהובה גם על ילדים, שניתן להכינה בכמה גרסאות. אפשר להכין את העוף כרצועות מחזה עוף, טבולות בביצה ומצופות בשומשום או בלעדיו, ואפשר להשתמש בכרעיים או בשוקיים. להכנת הרוטב מערבבים בקערה שמן זית, תבלינים, פטרוזיליה, שום ודבש. מושחים את הרוטב על העוף המונח בתבנית, כדי שיכוסה מכל צדדיו. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר לכמה שעות, כך העוף סופג היטב את הטעמים. לאחר כמה שעות מכניסים את התבנית המכוסה בנייר כסף לתנור לשעה וחצי בחום של 200 מעלות. כדי שהעוף ישחים היטב, מסירים את נייר הכסף וצולים עוד כרבע שעה. 

קציצות דג ברוטב עגבניות

מנה טעימה ועסיסית שמתאימה לכל אירוע, ותככב בשולחן הפסח. ההכנה מהירה וקלה, מתחילים עם הכנת הרוטב, הכולל: שמן זית, שום, רסק עגבניות ותבלינים. בזמן שהרוטב מתבשל לו והטעמים משתלבים, מכינים את קציצות הדגים. ניתן לבחור בכל דג לבן שאוהבים, טוחנים את נתחי הדג יחד עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה, קמח מצות במקרה של חג הפסח, תבלינים וביצה. אם אוהבים מעט חריפות, ניתן להוסיף לרוטב פלפל חריף או אריסה. מכינים את קציצות הדגים ומניחים אותן במחבת בתוך הרוטב החם, מבשלים כמה דקות והופכים לצד השני, ובתוך מספר דקות התבשיל הריחני מוכן.