• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • לחמים לחמניות ומאפים
  • מאפים מלוחים
  • ניוקי סולת בפרמזן
ספריית-השף
  • טיאלה - קדרת ירקות ופסטה
  • מאפה זיתים עם גבינת פטה ואגוזי קשיו
  • לביבות תרד עם לבנה וצנוברים אפויות ברוטב יוגורט
  • קציצות עדשים כתומות ודלעת

ניוקי סולת בפרמזן

ניוקי נוסח רומא - עשויים מדייסת סולת סמיכה מועשרת בחמאה, בחלמוני ביצים ובגבינת פרמזן. באופן מסורתי קורצים ניוקי עגולים, אנחנו מעדיפים לבבות.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דורית מנו - סוויט דולי \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
ניוקי סולת בפרמזן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי
כמות מנות: 2 סוג תבנית / כלי: כלים חסיני חום בקוטר 20-18 ס"מ
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות חלב "תנובה" 3%
  • 160 גרם (קצת יותר מ־¾ כוס) סולת
  • 25 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • 2 חלמונים מביצים בינוניות
  • ⅔ כוס ( 50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 25 גרם חמאת "תנובה" מומסת

איך מכינים:

1. מחממים את החלב בסיר בעל תחתית עבה. כשהחלב מתחיל לרתוח, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הסולת בהדרגה, תוך בחישה מתמדת בכף עץ. ממשיכים לבחוש בהתמדה מעל להבה נמוכה מאוד במשך כ־5 דקות, עד שהדייסה סמיכה מאוד ונפרדת מדופנות הסיר.
2. מסירים את מהאש ובוחשים עוד דקה או שתיים, כדי לצנן מעט את הדייסה (אם יש מיקסר נייח, כדאי להעביר את הדייסה לקערת המיקסר, להרכיב את וו הגיטרה, ולהניח למיקסר לעשות את העבודה). מוסיפים לדייסה את קוביות החמאה ומלח וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה את החלמונים ו־⅓ כוס פתיתי פרמזן, ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים לתערובת להצטנן מעט.
3. פורשים דף של נייר אפייה על משטח העבודה והופכים עליו את תערובת הסולת. משטחים את התערובת בידיים ואחר כך מכסים בנייר אפייה שני ומרדדים לעובי 1.5 ס"מ. מסירים את הנייר העליון, ומשהים עד שהתערובת צוננת לגמרי (אפשר במקרר).
4. משמנים 2 כלים חסיני חום בקוטר 20 ס"מ במעט מהחמאה המומסת. משתמשים במקד לב כדי לקרוץ לבבות מהתערובת המרודדת (אפשר לשמן את המקד במעט חמאה מומסת כדי להקל את חילוץ הניוקי מתוכו). אוספים את השאריות, מרדדים שוב וקורצים לבבות נוספים. ממשיכים עד שכל תערובת הסולת נגמרת. מסדרים את הלבבות הקרוצים בכלים המשומנים, כשהם חופפים מעט זה את זה. (עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש, לכסות בניילון דביק ולשמור במקרר.)
5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את הניוקי בשארית החמאה המומסת, זורים למעלה את פתיתי הפרמזן הנותרים, ואופים בשליש העליון של התנור במשך 25-20 דקות עד שהגבינה מתחילה להזהיב. מגישים מיד.
טיפ: מתעצלים לקרוץ לבבות? חתכו לריבועים בסכין.







דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • טיאלה - קדרת ירקות ופסטה
  • מאפה זיתים עם גבינת פטה ואגוזי קשיו
  • לביבות תרד עם לבנה וצנוברים אפויות ברוטב יוגורט
  • קציצות עדשים כתומות ודלעת
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו