ניוקי ברוטב פטריות ושמן זית – מנה ממכרת וטעימה | השף הלבן

ניוקי ברוטב פטריות ושמן זית 

ניוקי ברוטב פטריות ושמן זית, מנה ממכרת וטעימה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
ניוקי ברוטב פטריות ושמן זית 
המרכיבים ל4 מנות:
  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו, פרוסות לעובי בינוני
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • פלפל לבן גרוס
  • 400 גרם ניוקי
  • גבינת פרמז'ן
  • 1 בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 40 גרם חמאה
  • שמן זית
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניות, פרוסות לעובי בינוני
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים 3 כפות שמן זית ו-40 גרם חמאת תנובה.

  • 02.

    מוסיפים את הבצל וצולים כ-5 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את פלחי השום, הפטריות, קורט פלפל לבן גרוס, 2 קורט מלח גס ומערבבים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את היין הלבן ומחממים עד לאידוי חצי מהנוזלים.

  • 05.

    מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.

  • 06.

    במקביל מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן, מסננים היטב ומעבירים אל הרוטב שבמחבת.

  • 07.

    מנערים קלות לערבוב ומגישים חם עם גבינת הפרמז'ן.

הכנת? כאן מדרגים
(610)