שילובי שוקולית שווים במיוחד

מתכוני שוקולית

פעם שוקולית היית המיועדת אך ורק להכנתו של השוקו. בין אם מדובר בשוקו קר רגע לפני שיוצאים לבית הספר או בין אם מדובר בכוס שוקו חם שהרתחנו על הגז והוספנו לה מרשמלו קטנים וכיפיים. כיום, השוקולית תפסה מקום של כבוד כמצרך המשמש להכנת קינוחים רבים. לפניכם מספר דוגמאות שבהן השוקולית היא הכוכבת.

מאת: עורך השף הלבן
מתכוני שבועות

לחם הבננה ידוע כלחם טעים במיוחד, הוסיפו לו גם שוקו והוא מקבל טוויסט טעים ומרענן במיוחד. להכנת הבננה ברד תזדקקו לבננות מרוסקות למחית, סוכר לבן, סוכר חום, אבקת שוקולית, חמאה, חלב, ביצה, קמח, אבקתאפיה ומלח.

אופן ההכנה: חממו מראש תנור ל-180 מעלות. כעת קחו שתי קערות, בקערה אחת נפו: קמח, שוקולית, אבקת אפייה וקורט מלח וערבבו היטב. בקערה השנייה ערבבו היטב את הבננות, הסוכר לבן, הסוכר חום, חמאה, חלב וביצה.

צרו במרכז הקערה הראשונה גומה ושפכו אליה את התערובת מהקערה השנייה, ערבבו עד הטמעה בלבד. צקו את התערובת לתבנית אינגליש קייק ואפו במשך 20-15 דקות.

אם גם אתם חובבי גלידות מושבעים, ומעוניינים במתכון קל להכנת גלידה, לפניכם מתכון נפלא לגלידת שוקולד־בננה זריזה במיוחד. המצרכים הנדרשים הם: בננות בינוניות בשלות, אבקת שוקולית וסירופ מייפל או סילאן. אופן ההכנה: קלפו את הבננות וחתכו אותן לחתיכות גדולות, הניחו אותן במקפיא בתוך שקית אטומה או קופסה למשך הלילה. לאחר שהבננות קפואות רסקו אותן במעבד מזון למרקם חלק. הוסיפו את אבקת השוקולית יחד עם סירופ המייפל או הסילאן ועבדו אותם היטב עד לקבלת מרקם גלידה מוצק. העבירו את הגלידה שלכם לכלי אטום ושמרו במקפיא. 

הבראוניז ידועות כעוגיות ממכרות במיוחד, טעמו העשיר של השוקולד מגרה את בלוטות הטעם ומשאיר טעם של עוד. לפניכם מתכון קליל לבראוניז מושחתות במיוחד. המצרכים להכנת הבראוניז: שוקולד מריר, סוכר, ביצים, קמח, אבקת שוקולית, חמאה ואגוזים רק אם רוצים להוסיף. אופן ההכנה: בסיר בינוני יש להמיס את השוקולד עם החמאה, הוסיפו את הסוכר וערבבו עד הטמעה. לאחר מכן הוסיפו את הקמח, שוקולית והביצים אחת אחת וערבבו במהירות כדי שלא תיווצר חביתה. בשלב זה תוכלו להוסיף את האגוזים או כל תוספת אחרת שתרצו. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך רבע שעה בלבד. כדי לבדוק אם הבראוניז מוכנות הכניסו קיסם למרכז, הוא צריך לצאת עם פירורים לחים עליו. 

עוגת שוקולית היא טעימה ונימוחה במיוחד, לפניכם מתכון נפלא אשר מתאים כקינוח לאורחים המגיעים אליכם, לימי הולדת ואפילו לעוגה שמכינים לאירועים משפחתיים, בבתי הספר או גני הילדים. להכנת העוגה הרכה והטעימה הזו תזדקקו לקמח, סוכר, שוקולית, אבקת אפייה, סוכר וניל,  ביצים, שמן, ושמנת מתוקה.

אופן ההכנה: יש לקחת שתי קערות אחת עבור המצרכים היבשים והשנייה עבור המצרכים הרטובים. בקערת היבשים נפו קמח, אבקת שוקולית ואבקת אפייה, ערבבו היטב והוסיפו את סוכר הווניל והסוכר הלבן וערבבו שוב. בקערת הרטובים שימו ביצים, שמן ושמנת וערבבו לתערובת חלקה. צרו גומה בקערת היבשים וצקו את התערובת מקערת הרטובים וערבבו היטב. העבירו לתבנית ואפו כ- 45 דקות בחום של 175 מעלות.

לאחר שהוצאת את העוגה מהתנור, תוכלו לצפות אותה בעודה חמה עם גנאש שוקולד מריר אשר אותו מכינים מהמסה של חבילת שוקולד מריר ומכל שמנת מתוקה.

הפרנצ׳ טוסט הוא למעשה שילוב בין חביתה לחלה. השילוב הזה הוא אחד השילובים המענגים ביותר שיש. בגרסתו הרגילה מדובר בחלה הטבולה בביצה, אך במתכון הזה נוסיף את הטוויסט של השוקולית ונשדרג את הפרנצ׳ טוסט לליגה אחרת. להכנתו תזדקקו לפרוסות חלה, ביצה, אבקת שוקולית ותמצית וניל.

אופן הכנתו פשוט ביותר. בצלחת גדולה טרפו את הביצה יחד עם אבקת השוקולית ומעט תמצית וניל. כעת טבלו כל פרוסת חלה היטב משני צדדיה. במחבת גדולה המיסו חמאה או השתמשו בשמן לפי טעמכם, וטגנו את החלה הטבולה בתערובת משני צדדיה.

את הפרנצ׳ טוסט תוכלו להגיש עם מעט אבקת סוכר בזוקה מעל או לצד פירות טריים חתוכים. כמו כן תוכלו להוסיף גם סירופ מייפל, סירופ שוקולד וקצפת להשלמת החגיגה הנפלאה הזו.

מתכוני שבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום