"קבב" חמציץ וגבינה צפתית

קבלו את התשובה הצמחונית לקבב הבשרי. מגישים עם רוטב חמצמץ של יוגורט ועגבניות.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קבב צמחוני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילה עלי חמציץ (כ־150 גרם) שטופים היטב
  • 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
  • כוס עלי ריחן טריים
  • 2 שיני שום (עדיף טרי)
  • 1 ביצה
  • 250 גרם גבינה צפתית 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות גדולות
  • ¼ כוס פתיתי פרמזן מסדרת "השף הלבן"
  • ¾ כוס פירורי לחם יבשים
  • 2 כפות סובין שיבולת שועל
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • ⅓ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • כ־½ כוס קמח
  • 3-2 כפות שמן זית
  • לרוטב יוגורט ועגבניות:
  • ½ גביע (100 מ"ל) יוגורט "תנובה"
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל
  • קורט פפריקה חריפה
  • 8 עגבניות שרי קצוצות דק
  • 2 כפות עלי ריחן קצוצים דק

איך מכינים:


1. חותכים את עלי החמציץ (עם הגבעולים) לקטעים קצרים ושמים במכל של מעבד המזון. מוסיפים בצל, ריחן ושום, ומעבדים בפולסים עד שהעלים קצוצים דק. מוסיפים את הגבינה הצפתית ולוחצים עד 4-3 פעמים על מתג הפולסים כדי לפורר את הגבינה. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, ומוסיפים פרמזן, פירורי לחם, סובין, קליפת לימון, מיץ לימון, תבלינים וכף קמח. מערבבים לעיסה אחידה.

2. צרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ, מאבקים כל כדור במעט קמח, ומשטחים לדסקית עגולה בקוטר 6 ס"מ. מסדרים את הקבבים במגש מאובק במעט קמח, מכסים ומקררים במשך 30 דקות לפחות כדי להניח להם להתייצב.

3. מחממים כף שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות מעל להבה בינונית (או על המנגל). מניחים את הקבבים במחבת החמה, וצולים במשך 5-4 דקות מכל צד עד שהם משחימים. מעבירים למגש נקי, ומכינים את הקבבים הנותרים באותה דרך. מגישים עם רוטב יוגורט ועגבניות (שמים את כל מצרכי הרוטב בקערה ומערבבים).



דרג: