"פיצה" לבנה מהירה עם קרם פרש

מאפה בצק עלים עם קרם פרש ותוספות. כמו פיצה לבנה אבל מהיר וקל הרבה יותר. זהירות ממכר!

מאת: אורן נדלר

דרג:
"פיצה" לבנה מהירה עם קרם פרש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה ריבועי בצק עלים של מעדנות
  • 1 גביע קרם פרש – השף הלבן
  • 1 ביצה
  • תוספות לפי בחירתכם כגון: פטריות, בצל, פלפל, זיתים, עגבניה, קישוא...
  • לעיטור (אופציונאלי): עלים טריים לבחירתכם כגון: אורגנו, רוקט, בזיליקום...

אופן הכנה:

פורסים את כל התוספות שרוצים לפרוסות דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את ריבועי בצק העלים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. חורצים עם סכין ריבוע פנימי בכל ריבוע בצק עלים תוך השארת שוליים של 1 ס"מ. לא לחתוך את הבצק עד הסוף רק לעשות חריץ עמוק. טורפים את הביצה בקערית קטנה ומורחים את המסגרת של כל ריבוע (המסגרת שנוצרה מהחריצים). שמים בכל ריבוע כפית גדושה של קרם פרש ומפזרים אותה כך שתכסה את פני הריבוע הפנימי. מפזרים על הקרם פרש מהתוספות שבחרתם. מומלץ לא להעמיס בתוספות ולתת לקרם פרש לככב במנה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהמסגרת של ריבועי הבצק תופחת ומשחימה. מוציאים ומגישים. אם רוצים ניתן לפני ההגשה לפזר מעל "הפיצה" הלבנה עלים טריים של בזיליקום, רוקט ו/או אורגנו. בתאבון!

דרג: