"סוכריות" מלווח ממולאות גבינה

מאפים פריכים וטעימים שנראים נפלא.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
"סוכריות" מלווח ממולאות גבינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בצלים ספרדיים (סוג של בצל ירוק גדול - אפשר להחליף ב־3 כוסות בצל ירוק רגיל קצוץ דק)
  • 10 גרם חמאת "תנובה"
  • 250 גרם גבינת פטה "פיראוס" 20% מפוררת
  • ¼ כוס צימוקים בהירים קצוצים
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • ½ כפית פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 10 מיני מלווח "מעדנות" מופשרים
  • ביצה בינונית טרופה עם כף מים וקורט מלח
  • לעיטור: מעט קורנית מיובשת ופלפל שחור גרוס

איך מכינים:

1. קוצצים דק את הבצלים (בצל וגבעולים). מחממים את החמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים לבצלים פטה מפוררת וצימוקים, ומתבלים בקורנית, בפלפל ובטיפונת מלח. מערבבים במזלג.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

3. מרדדים כל עלה מלווח לאליפסה שאורכה 20 ס"מ ורוחבה 15 ס"מ. מברישים את עלה הבצק בביצה טרופה, ומפזרים עליו מהמלית - משאירים פס נקי ממלית לאורך אחד השוליים הארוכים. מגלגלים את עלה המלווח לגלילה הדוקה מכיוון הצד עם המלית לעבר הצד הנקי ממלית, ומפתלים את קצות הגלילה סביב עצמם (כמו נייר של סוכרייה) כדי לסגור אותם. מסדרים את גלילות הבצק בתבניות שטוחות, כשה"תפר" כלפי מטה.

4. מברישים את גלילות הבצק בביצה טרופה, וזורים עליהן מעט קורנית ופלפל גרוס. אופים במשך 30 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב עמוק. (אם אופים בשתי תבניות בתוכנית טורבו, מחליפים מקומות ומסובבים את התבניות במחצית זמן האפייה.

דרג: