״בורקס״ מתוק במילוי גבינה

בצק עלים מקורמל קלות עם מילוי גבינה חלבי ועדין. נראה כמו בורקס, אבל מפתיע במתיקותו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
״בורקס״ מתוק במילוי גבינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מאפים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם בצק עלים קר
  • 1 חלמון ביצה טרוף למריחה
  • אבקת סוכר לבזיקה
  • למלית
  • 250 גרם (1/2 חבילה) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 250 גרם (1/3 גביע) גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם סוכר
  • חלמון ביצה
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 50 גרם צימוקים מושרים בכף רום

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
1. מערבבים במעבד מזון את כל חומרי המלית, מלבד הצימוקים. לאחר עיבוד קל מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב קלות.
2. קורצים מבצק העלים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
3. מניחים כף מלית במרכז כל עיגול בצק, סוגרים ומהדקים היטב. עוברים על שולי הבצק המהודקים במזלג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מורחים את חלקם העליון של הבורקסים בחלמון ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות.
5. בוזקים מעל הבורקסים האפויים אבקת סוכר ומחזירים לתנור החם לעוד 1-2 דקות להתקרמלות.

דרג: