תפו"א צלוי

תפוחי אדמה צלויים ברוטב יין

מאת: אתי אטיאס

דרג:
תפו"א צלוי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 5 תפוחי אדמה קלופים פרוסים בעובי חצי ס"מ
  • 1 בצל חצוי ופרוס דק
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 קורט מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות צנוברים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת גבוהה 2 כפות שמן זית.
2. צולים פרוסות תפוחי האדמה כ-2 דקות מכל צד ומצננים במסננת.
3. מסדרים באותה המחבת את כל פרוסות תפוחי האדמה כמו קלפים.
4. מעל מפזרים את המלח, פלפל, מורחים בשום, הבצל, הפטרוזיליה, היין והמים ומנערים קלות את המחבת.
5. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה.
6. מכסים ומבשלים 30-40 דקות לריכוך.
7. מפזרים מעל את הצנוברים ומגישים חם.

דרג: