תפו"א מוקרם

תפוח אדמה ובטטה מוקרמים בתנור - ארוחה מלאה וקלה להכנה

מאת: שירן פרץ

דרג:
תפו"א מוקרם
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12-15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 שמנות לבישול השף הלבן
  • 12-15 תפו"א
  • 3 בטטה
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 בצלים
  • 1 חבילת פטריות טריות/שימורים
  • גבינה צהובה-רצוי גם משולשת
  • 2 שיני שום
  • כף יין לבן
  • בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • כף אבקת מרק פטריות

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מרתיחים את התפוחי אדמה 20 דקות במים.
2. חותכים את התפוחי אדמה והבטטה לפרוסות ומתבלים בפלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט.
3. פורסים על גבי התבנית
4. מטגנים את 2 הבצלים עם שיני השום והפטריות ומוסיפים 2 מיכלי שמנת לבישול ו1/2 כוס חלב.
5. מתבלים בפלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט, בזיליקום ומרק פטריות (אם אין אבקת מרק זה לא הכרחי) וכף יין לבן עד לרתיחה.
5. לאחר הרתיחה שופכים את רוטב השמנת על פרוסות תפוחי האדמה. 
6. מכניסים לתנור עד שהתפוח אדמה נהיה זהוב (יותר משעה בתנור).
7. מוסיפים את הגבינות.

דרג: