תפו"א ועשבי תיבול

מנה קלה מאוד להכנה ומשביעה, יכולה לשמש כתוספת למנה בשרית או כמנה צמחונית/טבעונית בפני עצמה

מאת: אתי אטיאס

דרג:
תפו"א ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפיות מלח גס
  • 5 כפות שמן זית
  • 6 עגבניות מיובשות קצוצות
  • לתיבול:
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ
  • 1 כפית טרגון קצוץ
  • 1 כפית מיורן קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים מעוגלים אחידים בצורתם ובגודלם

אופן הכנה:

הכנה:
1. בקערית מערבבים ביחד את הטרגון, המיורן, הרוזמרין, שמן הזית, כפית מלח גס, קורט פלפל שחור, ושמן הזית.
2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לשישה חלקים לאורכם.
3. מרתיחים מים עם כפית מלח בסיר גדול ומבשלים את תפוחי האדמה למשך 5 דקות. מסננים ומניחים להתייבש ולהצטנן.
4. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומעל מפזרים את תערובת עשבי התיבול והעגבניות המיובשות הקצוצות ומערבבים קלות.
5. צולים בתנור לכ-30-דקות, עד לריכוך ולקבלת צבע שחום. מוציאים ומגישים חם.

דרג: