תפו"א בשמנת ופטריות

תפוחי אדמה ברוטב שמנת עם פטריות, מנה מנצחת לארוחת הערב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אביב לביא

דרג:
תפו"א בשמנת ופטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 תפוחי אדמה חצי מבושלים קלופים ופרוסים לפרוסות של 2 סמ"מ.
  • מיכל שמנת לבישול
  • 1 בצל (חתוך לקוביות בינוניות)
  • מעט חמאה
  • 1 קופסת פיטריות או פטריות טריות
  • חצי כפית שטוחה פלפל שחור
  • רבע כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • כפית שטוחה אבקת מרק
  • כף שטוחה מלח
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת של תנובה

אופן הכנה:

1. מסדרים בתבנית  את תפוחי האדמה כך שיהיו בצורה עומדת אחד לצד השני.
2. מטגנים את הבצל עם החמאה עד להזהבה יפה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים כ-5 דקות ולשים בצד.
3. בתוך קערה גדולה שופכים את מיכל השמנת לבישול ואת התבלינים ומתקנים לפי הצורך. את כל התערובת שופכים על תפו"א, מעל שמים את הגבינה הצהובה ולבסוף את הפטריות המטוגנות בחמאה ובצל.
4. מכניסים לתנור כחצי שעה חשוף ולאחר מכאן לעוד חצי שעה מכוסה. 

דרג: