תפו"א בשכבות חציל בטעם כבד מוקרם מוגש עם יוגורט עיזים וסלט עגבניות שרי

תפו"א בשכבות חציל בטעם כבד מוקרם מוגש עם יוגורט עיזים וסלט עגבניות שרי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפו"א בשכבות חציל בטעם כבד מוקרם מוגש עם יוגורט עיזים וסלט עגבניות שרי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לחציל
  • 1 חציל חתוך לקוביות גדולות מטוגן בשמן עמוק
  • 3 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה
  • 100 גר' אגוזי מלך מטוגנים קלות
  • 5 ביצים קשות
  • לשכבות תפו"א
  • 3 תפו"א פרוסים דק מטוגנים בשמן עמוק
  • 200 גר' גבינת פטה פיראוס מגוררת דק
  • לרוטב ההקרמה
  • 1 שמנת להקצפה 32% השף הלבן
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • לסלט עגבניות שרי
  • 200 גר' עגבניות שרי חצויות
  • 2 חב' בצל ירוק חתוך לאלכסונים
  • 1 גביע יופלה לבן טבעי
  • שמן זית לפיזור
  • 100 גר' צנוברים מטוגנים קלות (לא חובה)
  • 0.5 כוס קוביות בולגרית פיראוס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הכנת המלית בטעם כבד:
את חומרי המלית יש לטחון למסה חלקה 

הרכבת המנה
בתוך רינג בקוטר 5 ס"מ או קוטר 7 ס"מ סדרי שכבות של תפו"א מטוגן ומלית כבד. פזרי מעל גבינת פטה פיראוס מגוררת דק.

הכנת הרוטב להקרמה
טירפי היטב את הביצים, הוסיפי את שאר החומרים וערבבי. שיפכי מעל כל רינג מהרוטב עד לכיסוי המנה.
חממי תנור ל-200 מעלות ואפי עד להשחמה.
הרכבת המנה:
חלצי מהרינג ישר אל הצלחת את מנת התפו"א. 

הכנת סלט העגבניות 
ערבבי את חומרי הסלט מלבד קוביות הגבינה. סדרי ליד כל מנת הקרפצ'יו גביע יוגורט יופלה לבן טבעי ומעט סלט עגבניות.
קשטי והגישי מייד.
דרג: