תפופאי - מאפה תפוחים מטוגן

מבחוץ בצק פריך וטעים ובפנים מילוי מעולה של תפוחי עץ

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
תפופאי - מאפה תפוחים מטוגן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 חבילת בצק פריך
  • או:
  • 3 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כוס יוגורט נוזלי
  • למילוי:
  • 25 גרם חמאה
  • 4 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • ביצה טרופה, להברשה
  • שמן צמחי, לטיגון
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן הכנה:

1.    להכנת המילוי: מחממים סיר בינוני מעל להבה בינונית וממיסים את החמאה. מוסיפים את קוביות התפוח, סוכר וקינמון ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהתפוחים רכים ומבושלים, כ-15 דקות. מסירים מהאש ומניחים להתקרר (את המילוי ניתן להכין גם יום קודם).
2.    להכנת הבצק, בקערה של מעבד מזון, מניחים את הקמח, סוכר ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לתערובת אחידה. מוסיפים את הריוויון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-1 שעה.
3.    על גבי משטח מקומח, לשים את הבצק עד שהוא גמיש ולא דביק ואם צריך, מוסיפים עוד קמח. מרדדים למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. במידה ויש צורך, ניתן לחצות את כדור הבצק ולהכין את המאפים בשני סבבים. בעזרת כוס או חותכן עוגיות, קורצים מהבצק עיגולים.
4.    מניחים במרכז כל עיגול כף מילוי ומברישים את שולי הבצק בביצה הטרופה. מקפלים לחצי סהר ובעזרת מזלג מהדקים את השוליים על מנת שלא ייפתחו במהלך הטיגון.
5.    בסיר גדול ומעל להבה בינונית-גבוהה, מחממים שמן לטיגון עמוק בגובה של כ-10 ס"מ. כשהשמן חם (אך לא רותח), מחליקים בזהירות מספר סהרונים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה, כ-3-4 דקות. בעזרת כף מחוררת מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הסהרונים.
6.    מפדרים את הסהרונים באבקת סוכר ומגישים מיד. 

* את הסהרונים ניתן להכין מראש, לשמור במקרר ולטגן לפני ההגשה.
דרג: