תפוח אדמה צלוי בבצל אדום

מנה טבעונית, דיאטטית ומושלמת ליד המנה העיקרית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוח אדמה צלוי בבצל אדום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 3 בצלים אדומים בינוניים פרוסים מעט עבה
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 2 כפות סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
  • שמן זית
  • 3/4 כוס מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מפזרים חצי מכמות הבצל האדום בשכבה אחידה בתחתית כלי פיירקס בעל מכסה
3. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומסדרים בעמידה על הבצל ופוחסים מעט (כמו קלפים)
4. מפזרים את שארית הבצל האדום בשכבה אחידה מעל תפוחי האדמה
5. מפזרים מעל הבצל את הסוכר החום, קורט של מלח, מגרדים מעט מאגוז המוסקט, קורט פלפל גרוס שחור, יוצקים 4 כפות שמן זית ואת המים מעל. חשוב לפזר בצורה שווה את כל התבלינים והנוזלים
6. סוגרים את הפיירקס ואופים כ30-40 דקות במרכז התנור החם
7. פותחים את המכסה וצולים לעוד מס' דקות לקבלת צבע ומגישים
 

דרג: