תפוח אדמה מוקרם

תפוחי אדמה אפויים ברוטב שמנת מתוקה, גבינה צהובה ופטריות, מנה משביעה וקלה להכנה

מאת: קרן טל

דרג:
תפוח אדמה מוקרם
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 קופסאות פטריות
  • חצי כוס קמח
  • 4 שיני שום
  • גבינה צהובה
  • גבינה בולגרית

אופן הכנה:

הכנה:
1. מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים.
2. להכנת הרוטב: מטגנים 2 שיני שום, שופכים את השמנת מתוקה, כשהשמנת רותחת להוסיף את שאר שיני השום. 
3. לתבל במלח ופלפל שחור לפי הצורך.
4. לאחר שתי דקות להכניס את הפטריות ולהנמיך קצת את האש. אם יש צורך להוסיף מעט מים חמים.
5. מערבבים חצי כוס קמח עם מים חמים ומוסיפים לסיר, ממתינים לרתיחה.
6. מרפדים תבנית עם גבינה, מוסיפים תפוחי אדמה, שופכים את הרוטב.
7. אופים בתנור למשך חצי שעה.
8. מקשטים עם זעתר או פטרוזליה.

דרג: