תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה

תפוח אדמה מוקרם וממכר שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה אדומים שטופים היטב
  • 1/2 כפית מלח שולחן
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בינוניות
  • חופן גבינה "גליל-רוקפור" של תנובה, מגוררת גס
  • חופן גבינת גאודה של תנובה, מגוררת גס
  • 2 כפות צנוברים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, חותכים שוב כל חצי לאורך. חותכים את הרבעים לאורכם כך שיווצרו 3 פרוסות בצורה סירה. בסוף החיתוך יהיו לפנינו 12 פרוסות תפוחי אדמה מאורכות.
2. מרתיחים מים בסיר גדול בתוספת חצי כפית מלח.
3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
4. לאחר רתיחת המים בסיר מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים ומבשלים ברתיחה קלה כ-5 דקות. מסננים במסננת גדולה ורחבה ומצננים מעט באוויר (לא בשטיפה מתחת למים).
5. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית רחבה ובוזקים מעליהם כפית מלח גס, 2 כפות שמן זית, קורט פלפל שחור גרוס וקוביות פלפל אדום ומערבבים היטב.
6. מעבירים לצליה בתנור במשך 30-35 דקות.
7. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל כל תפוחי האדמה בצורה שווה את הגבינות המגוררות ומחזירים לתנור להמסת הגבינות ולהשחמה קלה.
8. מוציאים מן התנור, מפזרים צנוברים קלויים ומגישים חם.

דרג: