תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות

תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות - מתכון חלבי מושלם לאירוח.

מאת: מירי שקולניק

דרג:
תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8-10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 שיני שום
  • 1 חבילה שמנת לבישול
  • 2-3 בצלים
  • 10-15 תפוחי אדמה (תלוי בגודל)
  • גבינה צהובה- מגורדת
  • פטריות טריות
  • חלב
  • בזיליקום

אופן הכנה:

1.מקלפים את התפוח אדמה ומרתיחים אותו בין 15 ד' ל- 30 דק' (שלא יהיה רך מדי.)
2.בזמן הזה, מקלפים וחותכים בצל לרצועות ומטגנים בשמן זית - נותנים להם רק הזהבה. מיד כשהבצל מזהיב שופכים את הפטריות (כמובן שחותכים אותן לפרוסות דקות) ומטגנים שוב
3.שופכים פנימה את מיכל השמנת ורבע כוס חלב. (מוסיפים חלב רק אם רואים שאין מספיק נוזלים).
4.כותשים שום, מכניסים ומוסיפים מעט מלח.
5. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים. חותכים לעיגולים. מסדרים בתבנית ושופכים את הבלילה שהכנו.
6. לסיום מפזרים גבינה צהובה מעל ובין תפוחי האדמה. מפזרים מעט בזיליקום מלמעלה ומכניסים לאפייה של 20-30 דקות.
כשנועצים סכין והתפוח אדמה רך ניתן להוציא את תפוחי האדמה מהתנור. מומלץ להכין בתבנית חרס ולא בתבנית חד-פעמית.

דרג: