תפוח אדמה מוקרם

מאכל טעים ואהוד על כולם

מאת: קרן טל

דרג:
תפוח אדמה מוקרם
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: תבנית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תפוחי אדמה רצוי גם מתוק
  • 2 שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 קופסאות פטריות מכל סוג שאוהבים
  • חצי כוס קמח
  • שום
  • גבינה צהובה + בולגרית

אופן הכנה:

הכנה:
1. מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים.
להכנת הרוטב:
2. מטגנים שני שיני שום מעט ואז שופכים את השמנת מתוקה, כשהשמנת רותחת ומבעבעת להוסיף את שאר שיני השום.
3. זה הזמן לתבלן:
מלח לפי הצורך, פלפל שחור. לאחר שתי דקות מכניסים את הפטריות ומנמיכים קצת את האש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים חמים..
4. הקמח נותן סמיכות אז גם זה לפי הצורך. בערך חצי כוס קמח עם מים חמים מערבבים ושופכים לסיר עד שמגיע לרתיחה טובה.
5. בינתיים מרפדים את התבנית עם גבינה ולשים את תפוחי האדמה.
6. מרפדים את תפוחי האדמה בגבינה ואז לשפוך את המוקרם.
7. מכניסים לתנור לחצי שעה. אפשר לקשט עם זעתר או פטרוזליה.

דרג: