תפוח אדמה אפוי עם קצ'קבל ועשבי תיבול

מנת פתיחה נימוחה וכיפית של תפוח אדמה במילוי ירוקים וגבינה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוח אדמה אפוי עם קצ'קבל ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים שווים בגודלם וללא פגמים
  • מלח
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כף עלי טימין
  • 1/2 חופן פטרוזיליה
  • חופן קטן של עלי נענע
  • 2 עגבניות מיובשות חתוכות גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • 120 גרם גבינת "גלעד – קצ'קבל" מגוררת
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות עירית קצוצה

אופן הכנה:

1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
2. מעבירים את תפוחי האדמה לסיר בינוני ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח.
3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את החום, כדי להביא לרתיחה עדינה. מבשלים עד לריכוך,כ-25 דקות לערך, בודקים את מוכנות תפוחי האדמה ע"י דקירה לעומק התפוח בחוד סכין צרה, אם הסכין חודרת בקלות, התפוחים מוכנים.
4. מוציאים את תפוחי האדמה עם כף רשת ומקררים במים קרים. משאירים במסננת לייבוש.
5. מחממים את התנור לחום גבוה.
6. מעבירים את עשבי התיבול בצרוף העגבניות המיובשות, קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס ושיני השום למעבד מזון קטן (או למיכל של מעבד מזון "מקל") וטוחנים עם מעט שמן זית. במהלך הטחינה מוסיפים 1-2 כפות של שמן זית עד שמתקבל מרקם אחיד וסמיך.
7. מערבבים את גבינת הקצ'קבל עם קוביות הפלפלים והעירית.
8. חותכים חתך עמוק באמצע תפוחי האדמה, כך שהחצאים יפתחו אך לא יפרדו.
9. על כל דופן פנימית של תפוח אדמה מורחים מעשבי התיבול בנדיבות. מעבירים לתבנית וצולים במשך 5 דקות בתנור החם.
10. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מצננים כמה דקות וממלאים בגבינת קצ'קבל. סוגרים עד כמה שניתן ומהדקים מעט.
11. מחזירים לתנור לצלייה נוספת עד להשחמה קלה של הגבינה. מוציאים מן התנור ומגישים חם.
דרג: