תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת

תוספת טעימה שיכולה גם לעמוד בפני עצמה

מאת: ז'אנה ויינשטוק

דרג:
תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 תפוחי אדמה חתוכים לחצי. על כל חצי יש לבצע חתכים לרוחב,אך לא להגיע לתחתית הפלח.
  • 1 שמנת שף לבן 15%
  • 1 שמנת חמוצה תנובה
  • 50 גר חמאה
  • 1.5 כפות קמח
  • 100 גר גבינת עמק מגורדת
  • 1 כף מרק בטעם עוף עוף
  • 1 כוס מים רותחים
  • כף שמיר קצוץ

אופן הכנה:

הכנה
1. ממיסים חמאה ומוספיפם קמח. מקבלים רביחה אחידה.
2. במקביל ממיסים מרק בטעם עוף בכוס מים ומוסיפים לתערובת החמאה והקמח.
3. מקבלים תערובת אחידה אליה מוסיפים בהדרגה של 2 סוגי השמנת עד לקבלת קרם סמיך.
4. שופכים לתוף הפיירקס ו אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-45 דקות.
5. מוסיפים את הגבינה המגורדת ו את השמיר ועופים עוד 15 דקות.
 

דרג: