תפוח אדמה אפוי

שדרוג כיפי למנה האהובה של תפוח אדמה אפוי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
תפוח אדמה אפוי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה
  • שמנת חמוצה של תנובה
  • גבינת קצ'קבל (גלעד) של תנובה
  • עירית קצוצה
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית

אופן הכנה:

1. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום ומניחים בין הגחלים. מוציאים את תפוחי האדמה לאחר 30-45 דקות, תלוי בגודלם.
2. מסירים את נייר האלומיניום ובזהירות חוצים את תפוח האדמה לאורכו.
3. מניחים מעל שמנת חמוצה ומגרדים גבינת קצ'קבל.
4. מוסיפים עירית קצוצה, מלח, פלפל ושמן זית ומגישים חם.
דרג: