תפוחי עץ אפויים בבצק פילו

בצק פריך ממולא בתפוחים מבושלים ומתוקים עם נגיעות אגוזים ממיני סוגים, פשוט מעדן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: איציק מאיר

דרג:
תפוחי עץ אפויים בבצק פילו
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 תפוחי עץ ירוקים, קלופים
  • 3 דפי בצק פילו
  • חמאה מומסת
  • לבישול התפוחים:
  • 4 כוסות מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 מקל קינמון
  • 1 עלה דפנה
  • 1 מקל וניל
  • 1 סרט מקליפת לימון
  • מיץ מ-2 לימונים
  • למילוי:
  • 4 כפות צימוקים קצוצים גס
  • 4 כפות אגוזי פקאן קצוצים גס
  • 4 כפות שקדים קצוצים גס
  • 4 משמשים יבשים קצוצים גס
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 4 כפות סוכר חום
  • 4 כפות חמאה
  • 2 כפות ברנדי
  • לעיטור:
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. שמים את החומרים לבישול התפוחים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ 10 דקות.
2. מוציאים מהתפוחים את הליבה ומבשלים בסירופ במשך 20 דקות. מוציאים, מסננים ומקררים.
3. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה וממלאים את התפוחים בתערובת. גוזרים 18 ריבועים של בצק פילו בגודל של 20 ס"מ כל אחד. מניחים שלושה ריבועי בצק זה על זה. מורחים ביניהם חמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר. שמים במרכז תפוח ממולא, אוספים את שולי הבצק מעל התפוח לצרור וקושרים בחוט. חוזרים על הפעולה עם יתר התפוחים.
4. מורחים את "הצרורות" במעט חמאה מומסת ואופים בחום בינוני של 180 מעלות במשך 15 דקות עד שהבצק שחום יפה. מגישים בעיטור אבקת סוכר.

דרג: