תפוחי אדמה צלויים בפרמז'ן

תפוחי אדמה עם רוזמרין, שום, שמן זית ונגיעת פרמז׳ן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה צלויים בפרמז'ן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף תבלין קייג'ין (להשיג ברשתות השיווק)
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 ענף רוזמרין טרי בינוני
  • פתיתי פרמז׳ן מסדרת ״השף הלבן״
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים וללא "עיניים"

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות.
3. מטבלים מעל עם כף קייג'ין ,כפית שום כתוש, כפית מלח גס, 1/3 כוס שמן זית, ומוסיפים את ענף הרוזמרין השלם.
4. מערבבים היטב וצולים בתנור החם למשך 25 דקות.
5. מערבבים ב-3/4 כוס מים רותחים כפית קייג'ין ומערבבים היטב.
6. יוצקים מעל תפוחי האדמה חצי כוס המים המתובלים וצולים ללא כיסוי עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
7. מפזרים בנדיבות מעל כל תפוחי האדמה החמים מגבינת הפרמזן ומגישים חם וטרי מהתנור .
דרג: