תפוחי אדמה צלויים בעגבניות מיובשות וזיתי קלמנטה

מנה ראשונה וטעימה במיוחד לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה צלויים בעגבניות מיובשות וזיתי קלמנטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 4 עגבניות מיובשות קצוצות
  • 8 זיתי קלמנטה
  • 2 קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף שום כתוש
  • 4 כפות שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
2. חותכים את תפוחי האדמה לשישיות ומעבירים לכלי פיירקס. מוסיפים את העגבניות המיובשות.
3. מניחים את הזיתים על קרש העבודה ומכים קלות על כל אחד עם פטיש שניצלים או תחתית כוס גסה לפתיחת הזית, מוציאים את החרצן, קוצצים את הזיתים ומוסיפים לתפוחי האדמה.
4. מתבלים ב-2 קורט מלח, פלפל שחור גרוס, כף סוכר חום וכף שום כתוש. יוצקים 4 כפות שמן זית ומערבבים.
5. צולים בתנור 30 דקות עד שמזהיב ומתרכך.
 

דרג: