תפוחי אדמה צלויים במנגולד ובצל ירוק

תוספת תפוח אדמה משתלבת מצוין בכל ארוחה. כאן המתכון בתוספת עלי מנגולד ובצל ירוק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
תפוחי אדמה צלויים במנגולד ובצל ירוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 עלי מנגולד יפים בינוניים
  • 5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, קלופים
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1 בצל סגול בינוני, קלוף
  • 3 עגבניות מיובשות
  • שמן זית
  • 2 ענפי טימין קטנים
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • יין לבן
  • 1/3 כוס עלי מרווה קצוצים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • גבינת "גלעד - קצ'קבל" של תנובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חותכים גס את עלי המנגולד, את תפוחי האדמה חותכים לקוביות בגודל של 3 ס"מ על 3 ס"מ, את ענפי הבצל הירוק חותכים לחתיכות באורך 5 ס"מ, את הבצל הסגול חותכים לקוביות גסות, את העגבניות המיובשות חותכים לרצועות דקות.
2. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומאדים את 2 ענפי הטימין ותפוחי האדמה ל-10 דקות, ביחד עם קורט פלפל שחור גרוס מעל חום בינוני.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות
4. מוסיפים את פלחי השום, הבצלים, עלי המנגולד והעגבניות המיובשות ובוזקים 2 קורט מלח גס.
5. צולים לעוד 5 דקות ויוצקים מעל חצי כוס יין לבן.
6. צולים לעוד 2 דקות ומערבבים מדי פעם.
7. מפזרים מעל את עלי המרווה הקצוצים ומכסים. מעבירים לתנור ל- 30 דקות.
8. לאחר 30 דקות מסירים את הכיסוי, מגרדים מעל גבינת קצ'קבל ומשחימים מעט.
9. מגישים חם

דרג: