תפוחי אדמה צלויים בממרח טריאקי וחרדל

מנת פתיחה מפולפלת של תפוחי אדמה אפויים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה צלויים בממרח טריאקי וחרדל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח
  • מלח גס
  • 1 כף עלי טימין קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מיונז
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כפות רוטב טריאקי

אופן הכנה:

1. מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ.
3. מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך 10 דקות, רק לריכוך קל. מסננים ומייבשים במסננת.
4. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית רחבה ומתבלים ב3 קורט מלח גס, כף עלי טימין קצוצים, 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
5. צולים בתנור החם בשכבה אחת אחידה עד לצלייה מושלמת.
6. במקביל מכינים את הרוטב: מערבבים את המיונז עם החרדל והטריאקי.
7. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ויוצקים עליהם את הרוטב בעודם חמים מאוד. מערבבים ומגישים מיד.
דרג: