תפוחי אדמה פרוסים דק וממולאים בגבינת פרומעז

התוספת הקלאסית של תפוחי אדמה אפויים משתדרגת עם מילוי של גבינת פרומעז ורוטב עשיר של שמנת חמוצה ופרמז׳ן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה פרוסים דק וממולאים בגבינת פרומעז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת “פרומעז” של “תנובה”
  • 50 גרם חמאה “תנובה” חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 10 ענפי תימין
  • לרוטב:
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה אורגינל 15% “תנובה”
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמז׳ן מסדרת “השף הלבן”
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן הכנה:

1. מכינים את תפוחי האדמה: מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות רק עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים ומצננים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות המחוברות בתחתית. (אפשר להניח כף עץ לפני תפו"א, כך שבחיתוך הסכין נעצר על כף העץ ומשאיר את תפו"א מחובר בתחתית) מניחים בתבנית.
4. פורסים את הפרומעז לפרוסות דקות בעזרת חוט תפירה או חוט דנטאלי ומכניסים בין פרוסות תפוח האדמה. מפזרים קוביות חמאה, ממליחים, מפלפלים ומניחים מעל ענפי תימין.
5. אופים כ-35 דקות עד להזהבה והתרככות.
6. מכינים רוטב ומגישים: מערבבים שמנת, פרמז׳ן, שום, מלח ופלפל בקערה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים תפוח אדמה חם עם רוטב קר.

 
דרג: