תפוחי אדמה עם פטריות

מנת תפוחי אדמה מטוגנים עם פטריות ובצל, תוספת טעימה ומשביעה בארוחת צהריים או כמנה טבעונית בפני עצמה

מאת: ילנה דובקין \

מקור מתכון: הבלוג סודות של מטבח טוב

דרג:
תפוחי אדמה עם פטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 בצל גדול (קצוץ)
  • 1 חבילת פטריות טריות (מה שאוהבים) שטופות וחתוכות
  • 2 שיני שום (קצוצות)
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף אבקת מרק פטריות

אופן הכנה:

הכנה: 
1. מקלפים,שוטפים וחותכים לפרוסות בינוניות את תפוחי האדמה.
2. מטגנים את פרוסות התפ"א במחבת רחבה. כשתפוחי אדמה כמעט מוכנים, מפזרים אבקת מרק ומלח, מערבבים היטב וממשיכים לטגן.
3. במחבת נפרדת מטגנים את הבצל. כאשר הבצל הופך לשקוף, מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים בין דקה ל-2 דקות.
4. מוסיפים לבצל את הפטריות, מערבבים, מתבלים במעט מלח ופלפל ומטגנים בערך 5 דקות.
5. כאשר תפוחי האדמה מוכנים, מוסיפים אליהם את הפטריות עם הבצל ועם השום, מערבבים ומטגנים עוד כ-2-3 דקות.
דרג: