תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל צלויים ומוקרמים בפרמזן

תוספת חלבית נהדרת לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל צלויים ומוקרמים בפרמזן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/3 פלפל חריף קצוץ
  • 3 ענפי רוזמרין
  • גבינת פרמז'ן
  • 2+5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מלח
  • 5 תפוחי אדמה אדומים, בינוניים
  • 3/4 סלסלת עגבניות שרי קטנות, שטופות
  • מלח גס

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ.
2. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל והשום החתוכים כ-8-10 דקות, עד לזיגוג קל ומצננים.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. מרתיחים סיר עם מים וחצי כפית מלח ומבשלים את תפוחי האדמה 5 דקות עד שכמעט מוכנים, אך לא לגמרי.
5. מסננים ומצננים.
6. מערבבים את הבצל והשום עם תפוחי האדמה, עגבניות השרי, 2 קורט מלח גס, הפלפל החריף הקצוץ, 3 ענפי רוזמרין שלמים, ו-5 כפות שמן זית.
7. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה וצולים 30-40 דקות עד לריכוך וצבע שחום.
8. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את פתיתי גבינת הפרמזן בנדיבות ומגישים חם.

דרג: