תפוחי אדמה ממולאים - חלבי

כתוספת או מנה עיקרית

מאת: מאי פרטוק

דרג:
תפוחי אדמה ממולאים - חלבי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 10 פטריות שמפניון
  • 1 בצל
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה לאפיה ובישול של השף הלבן
  • 5 פרוסות של גבינת עמק
  • מלח
  • פלפל
  • מרק עוף (פרווה)
  • מעט שמן

אופן הכנה:

הכנה
1. מבשלים את התפוחי אדמה בסיר עד שהם רכים ואז מוצאים את הפנים של התפוחי אדמה כך שיהיה אפשר למלה אותם.
2. את החלק השני חותכים מבלי שיהיה חור כדי שהתפוחי אדמה יעמדו על המגש.
3. קוצצים את הבצל דק דק. את הפטריות חותכים לשניים ואז לאורך. מחממים מעט שמן בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
4. לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את הפטריות. אחרי שהכל הזהיב מוסיפים את השמנת. אחרי שהשמנת הורתחה מוסיפים פלפל, מלח ומרק עוף.
5. מחממים תנור ל-170 מעלות. מעמידים את התפוחי אדמה על מגש וממלאים ברוטב השמנת. שמים מעל כל תפוח אדמה פרוסת גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות עד שהגבינה מומסת. כשהגבינה מומסת מוציאים מהתנור ומגישים חם.

דרג: