תפוחי אדמה ממולאים בגבינה וסלמון מעושן

מנה לכבוד ל"ג בעומר: תפוחי אדמה גדולים ממולאים בהפתעות טעימות של גבינות וסלמון מעושן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה ממולאים בגבינה וסלמון מעושן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 תפוחי אדמה גדולים, נקיים אבל לא קלופים
  • 1/2 חבילה (סה"כ 250 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 חבילה (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם סלמון מעושן, פרוס דק
  • 1/2 כוס פירורי לחם או פירורי גריסיני
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט טימין
  • מעט אורגנו
  • 1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה

אופן הכנה:

1. אופים מראש תפוחי אדמה בכלי חרס עם כוס מים למשך כשעה בתנור.
2. מערבבים בקערה את הגבינות ומוסיפים את פרורי הלחם. מתבלים במעט טימין, אורגנו,מלח ופלפל (אפשר להוסיף גם פפריקה).
3. חוצים את תפוחי האדמה ומוציאים בכף חלק מהתוך, כך שתיווצר גומה בקוטר של 3 ס"מ.
4. מרפדים את תחתית הגומות בפרוסות סלומון מעושן וממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הגבינות.
5. מניחים חצי תפ"א ממולא על נייר אפייה ומעליו את חציו השני, מפזרים מסביב מתערובת הגבינות ומניחים מעל מעט חמאה. עוטפים את הכל בנייר האפייה, עוטפים שנית ברדיד אלומיניום ומהדקים היטב (אותה פעולה לכל תפ"א בנפרד).
6. אופים את תפוחי האדמה במדורה או בתנור, שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, למשך כשעה. בודקים אחד, כדי לוודא שתפוח האדמה רך. אוכלים חם.
דרג: