תפוחי אדמה מוקרמים בקממבר, רוזמרין וסומק

מנה טעימה ומפתיעה שמתאימה לכל ארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה מוקרמים בקממבר, רוזמרין וסומק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים שווים בגודלם - לא קלופים
  • 8 ענפי רוזמרין קטנים נקיים
  • 1.5 וחצי חבילות גבינת "עין גדי קממבר" של תנובה
  • 1/3 כוס עירית קצוצה דק
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • מלח גס
  • סומק

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 

1. מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
2. חוצים את תפוחי האדמה ובין שני החצאים מניחים ענף רוזמרין בינוני, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס, יוצקים כפית שמן זית מעל ובוזקים מעט מלח.
3. מצמידים את החצאים ועוטפים בנייר כסף.
4. אופים בתנור ל-45 דקות בתנור עד לריכוך.
5. מוציאים מן התנור ומצננים.
6. מחממים סכין במים רותחים ופורסים מהקממבר.
7. לפני ההגשה פותחים את נייר הכסף כך שחציו התחתון של תפוח האדמה יישאר מכוסה.
8. פותחים ע"י לחיצה עדינה בתחתית תפוח האדמה ומסלקים את ענפי הרוזמרין.
9. מניחים בכל תפוח אדמה מגבינת הקממבר ומעבירים לתנור להקרמה קלה.
10. מערבבים בצלוחית 3 כפות מלח גס עם כף סומק.
11. מגישים חם עם עירית קצוצה מפוזרת מעל ובליווי צלוחית המלח והסומק.

דרג: