תפוחי אדמה מוקרמים בפטריות מרווה וקשקבל

תפוחי אדמה מוקרמים בפטריות מרווה וקשקבל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה מוקרמים בפטריות מרווה וקשקבל
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 תפוחי אדמה לא גדולים לא קלופים
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • סלסלה וחצי של פטריות, חתוכות ל 1/2
  • 2 כפות עלי מרווה קצוצה ללא השורש
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • 250 מ"ל חלב תנובה
  • גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגוררת
  • 1/3 כוס יין לבן
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת גבוהה את החמאה ומזהיבים קלות את הבצל.
2. מוסיפים את השום, קורט פלפל הלבן הגרוס והפטריות וצולים כ8-10 דקות תוך ערבוב.
3. מוסיפים את המרווה הקצוצה ומערבבים לעוד 2 דקות.
4. יוצקים מעל יין לבן ומערבבים עד לאידוי רוב הנוזלים.
5. מוסיפים את השמנת, החלב ומתבלים ב-2 קורט מלח ומעט אגוז מוסקט ומסמיכים מעט את הרוטב: כ-10 דקות מעל חום בינוני-נמוך תוך ערבוב ומצננים.
6. מחממים את התנור ל-180 מעלות וצולים את תפוחי האדמה שלמים כ-30 דקות עד לריכוך .
7. מצננים מעט וחותכים פתח בכל תפוח אדמה לאורכו בעומק חצי גובה, דוחסים מעט שיפתח.
8. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בינונית עם הפתח כלפי מעלה.
9. מעל כל תפו"א יוצקים מרוטב הפטריות בעזרת כף, וצולים מכוסה ל20 דקות.
10. מסירים את הכיסוי ומפזרים מעל מגבינת הקצ'קבל.
11. צולים בתנור עד לקבלת לצבע שחום.
12. מגישים חם
דרג: