תפוחי-אדמה מוקפצים בקרמל צ'ילי עם פרגיות

צ'יק צ'ק ויש לכם ארוחה מוכנה: נתחי פרגית עם תפו"א ובטטה בתיבול מתוק-פיקנטי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי-אדמה מוקפצים בקרמל צ'ילי עם פרגיות
עד 10 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 נתחי סטייק פרגית
  • 3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים עם הקליפה
  • 1 בטטה שבושלה עם הקליפה עד לריכוך (אך עדיין יציבה ושלמה)
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 תפוח פינק ליידי או גראנד סמית חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס מים
  • 1 חופן שקדים קלויים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מניחים את הפרגיות המתובלות במעט שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס על הגריל.
2. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה ומניחים על הגריל עד לקבלת גוון חום.
3. מאדים במחבת עם מעט שמן זית את הסלרי עם הג'ינג'ר. מוסיפים את רוטב הצ'ילי ואת המים ומביאים לרתיחה.
4. לאחר 2 דקות רתיחה מוסיפים את תפוחי-העץ ואת השקדים ומערבבים.
5. חותכים את הבטטה ותפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים עם מעט מלח ופלפל.
מגישים לצד הפרגיות.

דרג: