תפוחי אדמה ופטריות

מנה ראשונה מושלמת וטעימה בהכנה מהירה

מאת: עומר שליסר

דרג:
תפוחי אדמה ופטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 3

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2-1 קופסאות של פטריות שמפיניון (לא שימורים)
  • פלפל
  • מלח
  • כמון
  • כורכום
  • חצי כוס וויסקי או יין
  • שמן זית
  • בצל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכינים מחבת ומחממים בה שמן זית, במקביל קוצצים את הבצל.
2. כשהשמן רותח מכניסים לסיר את הבצל לטיגון של 5 דקות,
3. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים.
4. כשהבצל מוכן מוסיפים עוד שמן ומכניסים את תפוחי האדמה למשך כ-10 דקות.
5. חותכים את הפטריות לריבועים או חתיכות קטנות.
6. בסיום בישול תפוחי האדמה מוסיפים למחבת את הפטריות לכ-10 דקות נוספות.
7. מוסיפים פלפל, מלח, כמון וכורכום ומערבבים. מזלפים מעט שמן תוך כדי.
8. אחרי 5 דקות מוסיפים כוס וויסקי או יין, נותנים לזה להיספג בתפוחי אדמה וממשיכים לערבב עוד 3 דקות. מבשלים כ-15 דקות וכשהתפוחי אדמה ככים מגישים.

דרג: