תפוחי אדמה ועגבניות שרי בקשקבל

תפוחי אדמה אפויים בכיסוי פתיתי גבינת קשקבל, מנה קלה להכנה ומשביעה, מתאימה להגשה לצד סלט ירוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה ועגבניות שרי בקשקבל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים אדומים קלופים
  • 1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות ס"מ
  • סלסלת עגבניות שרי קטנות שטופות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים לרוחב ובאלכסון
  • 3 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 200 גרם גבינת "גלעד – קשקבל" מגורדת

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את התנור לחום 200-180 מעלות.
2. את תפוחי האדמה חוצים לאורך ופורסים לעובי בינוני.
3. מערבבים את תפוחי האדמה, השרי, הבצל הסגול, הסלרי, בזיליקום, שיני השום הפרוסות, מלח, פלפל לבן גרוס, שמן זית בנדיבות והפטרוזיליה הקצוצה.
4. מעבירים לתבנית בשכבה לא גבוהה, מכסים היטב בנייר כסף ואופים כשעה עד לריכוך.
5. לפני ההגשה משחימים מעט בתנור חם, מפזרים מעל את גבינת הקשקבל ומחזירים לתנור ל-2 דקות להשחמה ומגישים חם.
 

דרג: