תפוחי אדמה ובטטה בשמנת ומרווה

תפוחי אדמה ובטטה בשמנת ומרווהמתכון קלאסי, אפיית תפוחי האדמה עם השמנת הופכת אותם לרכים ונימוחים והבטטה בצירוף המרווה מעניקות להם ניחוח וטעם שמזכירים את הטבע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה ובטטה בשמנת ומרווה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/4 כוס מרווה טריה, קצוצה
  • 1 כפית שום כתוש
  • מיכל וחצי של שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1.5 כוסות חלב תנובה
  • בצל מטוגן מיובש (ניתן להשיג ברשתות השיווק)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. קולפים את הבטטות ותפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של כ- 3 ס"מ על 3 ס"מ. מסדרים את הקוביות בשתי שכבות בתוך תבנית רחבה וגבוהה.
2. מעל מפזרים מלח, פלפל לבן, את המרווה הקצוצה ואת השום כתוש ומערבבים קלות. יוצקים על הכל שמנת מתוקה וחלב. יש לשים לב שהנוזלים לא יהיו קרובים מיד לגובה שפת התבנית
3. מכסים היטב בנייר כסף ומעבירים לתנור ל-45 דקות. רוב הנוזלים יספגו בתפוחי האדמה והבטטה.
4. בתום 45 הדקות, מסירים את הכיסוי וצולים לעוד 5 דקות עד להקרמה קלה.
5. מפזרים מהבצל המיובש על כל התבנית ומגישים חם.

דרג: