תפוחי אדמה בשמנת וחלב עיזים מוקרמים בקצ'קבל

תפוחי אדמה בשמנת וחלב עיזים מוקרמים בקצ'קבל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה בשמנת וחלב עיזים מוקרמים בקצ'קבל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים לא קלופים שטופים היטב
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עלי מרווה קצוצים
  • 1 שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 100 גרם גבינת גלעד קצ'קבל תנובה מגורדת
  • קארי
  • 1 כוס חלב עיזים
  • חלב תנובה
  • 2 כפות צנובר קלוי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל180 מעלות
2. את תפוחי האדמה חותכים לקוביות 2 על 2 ס"מ ומעבירים לתבנית.
3. בוזקים מעל כל תפוחי האדמה קורט מלח גס, חצי קורט פלפל שחור גרוס, מעט קארי ועלי מרווה קצוצה.
4. יוצקים מעל את חלב העיזים השמנת ומעט חלב תנובה לכיסוי תפוחי האדמה ומנערים קלות לערבוב קל.
5. מכסים בנייר כסף ואופים למשך 40 דקות בתנור עד לריכוך תפוחי האדמה.
6. מסירים את נייר הכסף ומפזרים מעל גבינת קצ'קבל מגורדת.
7. אופים ללא כיסוי עד להשחמה.
8. מפזרים מעל את הצנובר הקלוי ומגישים חם.
דרג: