תפוחי אדמה ברוטב

בתור תוספת או בפני עצמה, המנה הזו ממכרת

מאת: עומר שליסר

דרג:
תפוחי אדמה ברוטב
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 1.5 רסק עגבניות גדול
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • פלפל
  • מלח
  • כמון
  • זעתר
  • כורכום
  • גבינה מגורדת של השף הלבן
  • שמן זית
  • בין רבע לחצי קנקן מים

אופן הכנה:

הכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לשניים במקבילם מדליקים את האש ומחממים שמן זית על מחבת.
2. מכינים בכוס בצד כורכום וזעתר ואחרי שהשמן רותח במחבת מתבלים את תפוחי בתערובת שבכוס ומכניסים למחבת לטיגון למשך 15 דקות.
3. בזמן שהתפוחי אדמה במחבת קוצצים את שיני השום ואת הבצל במקביל שמים סיר על האש ובתוכו שמן זית מחכים שהשמן יירתח ומכניסים את השום ואת הבצל לטיגון למשך 5 דקות.
4. אחרי 5 הדקות האלה מחכים שתפוחי האדמה יהיו מוכנים ואחרי זה מכניסים אותם לסיר יחד עם הבצל והשום נותנים עוד 2 דקות ואז מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים טוב טוב.
5. מוסיפים את המלח, פלפל, כמון וממשיכים לערבב אחרי זה מוסיפים מים ונותנים לזה לעמוד כ-15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה, שתפוחי האדמה במצב זה מוסיפי כ-3 כפות של גבינה לתוך הסיר ברותח עד שהגבינה נמסה.

הצעה להגשה:
אחרי ששמים את תפוחי האדמה בצלחת אפשר וכדי להוסיף מנה נכבדת של עוד גבינה על תפוחי האדמה זה משפר את המנה
דרג: