תפוחי אדמה בחמאת עשבי תיבול מוקרמים בפרמזן במעטפת כסף

תפוחי אדמה נימוחים בניחוח עשבי תיבול ופרמזן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה בחמאת עשבי תיבול מוקרמים בפרמזן במעטפת כסף
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • כוס עלי בזיליקום
  • 1 צרור בינוני פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי מרווה
  • 1 כף עלי טימין
  • 2 שיני שום חתוכות גס
  • עלים מענף רוזמרין בינוני
  • 2 עגבניות מיובשות, חתוכות גס
  • צ'ילי מיובש טחון
  • מלח גס
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מעבירים את עשבי התיבול, העגבניות המיובשות והשום למעבד מזון עם שמן זית בגובה ס"מ מעל עשבי התיבול ומתבלים בקורט קטן של צ'ילי מיובש טחון, 2 קורט מלח גס וכפית חומץ בלסמי. טוחנים למרקם מעט גס
2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה
3. מחממים את התנור לחום גבוה
4. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומורחים בעשבי התיבול בנדיבות. מצמידים כל זוג חצאים של תפוחי אדמה ומעבירים אל מעל ריבוע של רדיד אלומיניום, גדול פי 4 מתפוח האדמה. יוצקים את שארית תערובת עשבי התיבול שנשארה על תפוחי האדמה ועוטפים היטב ברדיד האלומיניום
5. אופים במשך שעה בתנור החם, עד לריכוך (בודקים עם חוד סכין צרה את רכות תפוחי האדמה)
6. לפני ההגשה פותחים את רדיד האלומיניום מעט לאורכו ומעל תפוחי האדמה מפזרים מפתיתי הפרמזן בנדיבות
7. מחזירים לתנור וצולים להקרמה. מגישים חם במעטפת רדיד האלומיניום

דרג: