תפוחי אדמה בהסוואה של פלפלים וקשקבל

מנת פתיחה צמחונית וטובה על בסיס תפוחי אדמה מבושלים עם פלפלים, כרישה ותיבול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תפוחי אדמה בהסוואה של פלפלים וקשקבל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 כוס כרישה פרוסה
  • פלפל שחור גרוס
  • שום כתוש
  • 1 ענף רוזמרין בינוני
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים לא קלופים
  • מלח גס
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות בינוניות

אופן הכנה:

1. מעבירים את תפוחי האדמה לסיר, ומבשלים בכמות מים גדולה עם כפית מלח גס, תוך רתיחה קלה במשך 25-30 דקות, ריכוך תפוחי האדמה יהיה כמעט מלא.
2. מצננים היטב, מעבירים למקרר ל-20 דקות של קירור וקולפים בעזרת סכין קטנה. חותכים לקוביות בינוניות.
3. במחבת או בסיר רחב מחממים 3 כפות שמן זית וצולים קלות את תפוחי האדמה לצבע שחום מעט. הצלייה תהיה בכמה שלבים: בכל פעם שכבה אחת לא מלאה של תפוחי אדמה והוצאה לנייר מגבת. מוסיפים שמן במידת הצורך.
4. לאחר סיום טיגון תפוחי האדמה מוסיפים 2 כפות שמן זית וצולים את הפלפלים עם הכרישה הפרוסה כ-5 דקות מתבלים בפלפל שחור גרוס, קורט מלח גס, כפית שום כתוש, הבזיליקום וענף הרוזמרין.
5. לאחר צליית הירקות לריכוך קל מוסיפים את כל תפוחי האדמה הצלויים, מוסיפים 2 קורט מלח גס ופטרוזיליה. מערבבים היטב ובעדינות בעזרת תרווד שטוח, מלמטה כלפי מעלה כדי לשמור על שלמות תפוחי האדמה. מוסיפים חופן גדול מגבינת הקצ'קבל. מערבבים קלות ומגישים חם ומוקרם.
דרג: