תפוחי אדמה אקורדיון בחמאה ועשבי תיבול

אקרורדיון של תפוחי אדמה עם שכבות של חמאה ועשבי תיבול

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
תפוחי אדמה אקורדיון בחמאה ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 16 תפוחי אדמה לאפייה, שלמים ושטופים
  • 50 גרם חמאה
  • שמן זית
  • תערובת עלי מרווה, תימין ורוזמרין, קצוצים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל גרוס טרי, לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-210 מעלות.
2. בעזרת סכין חדה חורצים לרוחב כל תפוד חתכים במרווחים של 3 מ"מ כ-2/3 מעומקו.
3. מניחים בתבנית אפיה את החמאה והשמן ומכניסים לתנור.
4. כשהחמאה והשמן בתבנית לוהטים מניחים את תפוחי האדמה בתבנית. מערבבים את התפודים בשומן ולאחר מכן הופכים אותם כך שהצד עם החתכים פונה כלפי מעלה. בעזרת כף יוצקים מעל כל תפוד מהשמן החם ומפזרים את תערובת עלי התיבול ומעט מלח מעל. אופים בתנור בין 45-60 דקות, תלוי בגודל התפודים.
5. מעבירים את התפודים לצלחת הגשה, מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם ומגישים מיד.
דרג: