תפוחים בבצק

טעימים וקראנצ'יים: פלחי תפוח עץ מטוגנים בבלילת בצק

מאת: מיכל לוין

דרג:
תפוחים בבצק
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 תפוחים ירוקים
  • 2 ביצים
  • ½5 כפות קמח
  • 1/4 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 אריזת סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. ממלאים הרבה שמן במחבת גבוהה ושמים על אש גבוהה.
2. מוציאים את ליבת התפוח בעזרת תפוחן ופורסים לעיגולים עם חור באמצע.
3. שמים בקערה בנפרד:
ביצים, סוכר, סוכר וניל, אבקת אפיה, קינמון וקמח ומערבבים עד לעיסה אחידה.
4. לאחר שמערבבים טוב, מכניסים כף עץ לתוך השמן ובודקים אם יש בועות על הכף, אם כן אז סימן שהשמן מספיק חם ומוכן לטיגון.
מנמיכים את האש, טובלים את התפוח בבלילה ומניחים עם מזלג בעדינות את התפוח בשמן.
5. מטגנים אותו משני צדדיו, עד שצבע הבצק משתנה לגבן זהבהב בשני הצדדים.
6. לאחר שמוציאים את התפוחים, מניחים אותם על מגבת נייר כדי לספוג מהם עודף שמן. מפזרים מעל אבקת סוכר.
 
דרג: