תמר חם צלוי במילוי גבינת ברי וויניגרט נענע

מנה ראשונה מיוחדת שכולם ידברו עליו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תמר חם צלוי במילוי גבינת ברי וויניגרט נענע
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תמרים לחים
  • 1 גבינת פיראוס ברי מובחרת של תנובה
  • לויניגרט:
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1 כוס עלי נענע טריים
  • 1/3 כוס חומץ
  • 1/4 כפית חרדל
  • מלח
  • פלפל לבן
  • לעשבי תיבול:
  • 1 כוס פטרוזיליה
  • 1/2 כוס שמיר
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 1 מלפפון ירוק טרי קלוף

אופן הכנה:

אופן הכנת ויניגרט הנענע:

1. מוסיפים למעבד מזון כוס עלי נענע, 1/3 כוס חומץ, 1/4 כפית חרדל, קורט מלח ומעט פלפל לבן וטוחנים למרקם בינוני.
2. תוך הטחינה מוסיפים 2/3 כוס שמן זית לאט עד להיווצרות מרקם אחיד (אמולסיה).

אופן הכנת תערובת עשבי התיבול:

1. את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר קוצצים דק, את המלפפון חותכים לקוביות קטנות מאוד.
2. מערבים הכל ביחד.

אופן הרכבת המנה:

1. את התמרים חוצים לאורכם ומוציאים את הגרעין.
2. לוחצים בעדינות עם האצבע את חצאי התמרים כך שיווצר "בור" עמוק ומעוגל.
3. חותכים את הברי לרצועות מעט עבות כגודל פני התמר ומניחים בתוך כל חצי תמר לח.
4. צולים את התמר עם הברי בתנור חם להשחמה קלה של הגבינה.
5. מניחים מעט מתערובת העלים הקצוצה בתוך כף מרק רחבה ומעליה מטפטפי מעט מויניגרט הנענע
6. מניחים מעל את התמר החם ומגישים עם הכף כמנת ביס אישית.

דרג: