תמרים וקוקוס

עיגולי רולדת תמרים וקרם קוקוס, ממתק בריא צונן וללא אפייה, מתאים להגשה באירוח קל לצד שתייה חמה

מאת: אתי אמר-אסייג

דרג:
תמרים וקוקוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20-25 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה תמרים בואקום
  • לקוקוס:
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 מקל וניל
  • 2-2.5 כוסות קוקוס
  • 1 חלבון ביצה בטמפרטורת החדר.

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הקוקוס: להכין סירופ די סמיך מסוכר, מים ומקל וניל. (להרתיח בערך 10 דקות על אש קטנה). לקרר.
2. לחתוך באמצע את מקל הוניל ולגרד ממנו את כל הגרגירים.
3. להקציף חלבון ביצה לקצף לבן ותפוח. להוסיף את החלבון המוקצף לסירופ שהתקרר מעט ולהמשיך להקציף עוד כמה דקות. יוצא מעין קרם סמיך ולבן. מוסיפים את הקוקוס. אם דליל מידי להוסיף עוד קצת קוקוס אבל לא לייבש. לקחת בחשבון שכעבור כמה זמן הקוקוס סופח את הנוזלים.
4. לחמם מעט את התמרים במיקרוגל כדי שאפשר יהיה ללוש אותם.
5. לרסס 2 יחידות נייר אפייה בשמן.
6. לשים את חבילת התמרים על נייר אפיה משומן ולכסות בנייר האפייה המשומן השני. בעזרת מערוך לרדד את התמרים לעלה דק (בגודל נייר האפייה). למרוח קוקוס ולגלגל כמו רולדה. לעטוף עם נייר האפייה שעליו הייתה הרולדה ולשים במקרר כמה שעות להתייצבות. לחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
נשמר במקרר או במקפיא.
דרג: