תחתיות ארטישוק במילוי ריזוטו פטריות

תחתיות ארטישוק במילוי ריזוטו פטריות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תחתיות ארטישוק במילוי ריזוטו פטריות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט"
  • 50 גרם חמאה או מחמאה
  • 150 גרם פטריות פורטבלו או שמפיניון חתוכות קטן
  • 1 כוס אורז עגול לריזוטו
  • 0.5 כוס יין לבן
  • 2.5 - 3 כוסות ציר בטעם עוף או ירקות (ניתן להכין מאבקה)
  • 0.5 כוס גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת מלח ופלפל לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לבשל את תחתיות הארטישוק כדקה במים רותחים שהומלחו, לסנן, לייבש ולישר את התחתית.
2. לחמם במחבת מעט חמאה ולטגן את הפטריות על להבה בינונית, להוסיף מלח ולהמשיך לטגן עד להתאיידות כל הנוזלים.
3. לחמם בסיר מעט חמאה, להוסיף את האורז ולטגן כדקה. להוסיף את היין וכוס מהציר ולבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב. בכל פעם שהציר נספג באורז יש להוסיף מהציר ולבשל עד להתרככות האורז.
4. להוריד את האורז מהלהבה, להוסיף את שארית החמאה, הפטריות והגבינה, לערבב עד המסת החמאה ולתבל בפלפל ומלח.
5. למלא כל תחתית ארטישוק בכף וחצי מהריזוטו (כך שיבלוט מעט), לסדר בתבנית משומנת ולצקת מעל את הציר שנותר.
6. לכסות ברדיד אלומיניום ולאפות 15 דקות בתנור שחומם ל- 180 צ. להסיר את הרדיד ולאפות כ-7 דקות נוספות. להגיש חם.

דרג: