תחתיות ארטישוק במילוי פרגית ובוטנים קלויים

מנת חג ועשירה בטעמים המוגשת לצד סלט נבטים וגזר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
תחתיות ארטישוק במילוי פרגית ובוטנים קלויים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 5-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית תחתיות ארטישוק (400 גרם) מוקפאות סנפרוסט
  • למלית:
  • שמן זית לטיגון
  • 6 נתחי פרגית חתוכים לרצועות דקות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח , פלפל שחור
  • 4 כפות שמן שומשום
  • 100 גרם בוטנים קלופים, קלויים וגרוסים
  • לרוטב:
  • 0.5 כוס רוטב טריאקי
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית מחמאה
  • לסלט:
  • 1 חבילה נבטים סיניים
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
  • 0.5 חבילה עירית חתוכה לחצי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס דק

אופן הכנה:

אופו ההכנה:

הכנת המלית 
1. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את רצועות הפרגית עם השום.  2. מוסיפים מלח ופלפל, מורידים מהלהבה ומוסיפים שמן שומשום. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.  3. מבשלים את תחתיות הארטישוק לפי ההוראות שעל האריזה. ממלאים אותן במלית , מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 10 דקות.

הכנת הרוטב:
מחממים בסיר רוטב טריאקי, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה כ-2 דקות. מוסיפים את המחמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. 

הכנת הסלט:
מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן שומשום, מלח ופלפל . 

להגשה:
מניחים 2 תחתיות ארטישוק במרכז הצלחת, מניחים בצד חופן נאה של הסלט ויוצקים רוטב מהצדדים ומעל . 
דרג: