תחתיות ארטישוק במילוי פרגית ובוטנים קלויים

מנה מושלמת לחובבי הטעמים האסיאתיים: רצועות פרגית בארטישוק לצד סלט. והטוויסט? ברוטב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תחתיות ארטישוק במילוי פרגית ובוטנים קלויים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית תחתיות ארטישוק מוקפאות סנפרוסט (400 גרם)
  • למלית:
  • שמן זית לטיגון
  • 6 נתחי פרגית, חתוכים לרצועות דקות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 4 כפות שמן שומשום
  • 100 גרם בוטנים, קלופים, קלויים וגרוסים
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס רוטב טריאקי
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית מחמאה
  • לסלט:
  • 1 חבילה נבטים סיניים
  • 2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1/2 חבילה עירית, חתוכה לחצי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • מלח גס
  • פלפל שחור, גרוס דק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הכנת המלית:
מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את רצועות הפרגית עם השום.
2. מוסיפים מלח ופלפל, מורידים מהלהבה ומוסיפים שמן שומשום. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.
3. מבשלים את תחתיות הארטישוק לפי ההוראות שעל האריזה. ממלאים אותן במלית, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלסיוס למשך 10 דקות.
4. הכנת הרוטב:
מחממים בסיר רוטב טריאקי, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד המסה כ-2 דקות. מוסיפים את המחמאה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק.
5. הכנת הסלט:
מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן שומשום, מלח ופלפל.
6. להגשה:
מניחים 2 תחתיות ארטישוק במרכז הצלחת, מניחים בצד חופן נאה של הסלט ויוצקים רוטב מהצדדים ומעל.

דרג: